Demo-project Schapenhouder zkt rendabiliteit

In het demo-project ‘ Schapenhouder zoekt rendabiliteit !’ is het de bedoeling de Vlaamse schapenhouders meer inzicht te verschaffen in de foktechnische en markt-factoren die de rendabiliteit van een slachtlamproducerend bedrijf beïnvloeden . Basisinfo wordt verzameld via een ruime bevraging van schapenhouders , via een inzicht in bestaande managementsprogramma’s en nadien volgt  de actualisatie van een rendabiliteitsmodel en ontwikkelen van een berekeningstool. Wisselwerking met de sector zal  lopen via discussiesessies, via beschikbaar stellen van een registratiepakket en via nieuwsbrieven, websites en studiedagen .

 

Een reactie over “Demo-project Schapenhouder zkt rendabiliteit

  1. Link

    Landschapsbeheer met schapen heeft in Nederland de laatste jaren een stevige voet aan de grond gekregen. Ook in Vlaanderen groeit de interesse langzaam. Zowel voor de terreinbeheerder als voor de schapenhouder zijn er nog veel praktische vragen omtrent deze nieuwe vorm van schapenhouderij. Het project Landschapsbeheer met schapen had de bedoeling om informatie te verzamelen en zoveel mogelijk antwoorden te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze gebruiken HTML tags en attributen:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>